ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ομιλία – συζήτηση με θέμα “Ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων των νηπίων και στην αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και ανάπτυξης συλλογικού πνεύματος”

Στο πλαίσιο του 1ου Σχεδίου Δράσης, το οποίο υλοποιήθηκε από το 8ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης σε συνεργασία του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων της «Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής Ψυχολογίας» και το οποίο στόχευε στην ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων των νηπίων και στην αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και ανάπτυξης συλλογικού πνεύματος, πραγματοποιήθηκε ομιλία και ζωντανή συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς στις 19 Μαρτίου στον χώρο του Νηπιαγωγείου.

Στην ομιλία έλαβαν μέρος ειδικοί ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας. Πιο αναλυτικά:

  • Η Κανελλοπούλου Σοφία (Ειδική Παιδαγωγός) μίλησε για το θέμα της διαμόρφωσης της έννοιας της αποδοχής και συγκεκριμένα η αποδοχή της ταυτότητας και του εαυτού.
  • Η Βασιλείου Βάσω (Ψυχολόγος) ανέπτυξε το θέμα της επιθετικής  συμπεριφοράς.
  • Η Κοροβίλα Έφη (Παιδοψυχολόγος) μίλησε για το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων και τις δυναμικές που αναπτύσσονται εντός ενός σχολικού πλαισίου.

Οι γονείς και εκπαιδευτικοί μέσω της βιωματικής συνεργασίας εστίασαν το ενδιαφέρον τους, στην διαχείριση των εκρήξεων των παιδιών τους, στην ανάδειξη θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας των παιδιών τους και στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης είτε αυτή είναι σε επίπεδο αδερφικών σχέσεων είτε ευρύτερα κοινωνικών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν εκεί και μας τίμησαν με τη παρουσία τους, όπως επίσης και τη Διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου, την κυρία Ντινίδου Χρυσάνθη, για την πρόσκληση, καθώς και τις εκπαιδευτικούς, οι οποίες συνείσφεραν τα μέγιστα στη συζήτηση.

Ακόμα σας καλούμε στην δεύτερη συνάντηση – ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο 8ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης, με την συνεργασία του 7ου και 8ου Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης και του Κέντρου Ημέρας στις 12 Απριλίου στις 18:00 στο πλαίσιο του 2ου Σχεδίου Δράσης, το οποίο αφορά τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και στοχεύει στην ψυχολογική προετοιμασία και τη διευκόλυνση προσαρμογής στην επόμενη βαθμίδα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την συνάντηση:

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων της “Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής Ψυχολογίας”
Στιγμιότυπό από την συνάντηση
en_GBEnglish