ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ

6η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 22-01-2024 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου  Μεγάρων, η έκτη (6η) και τελευταία συνάντηση της ομάδας Γονέων Μεγάρων. Η ομάδα Γονέων Δήμου Μεγάρων συστάθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Ελληνικής Ψυχολογίας  με την συνεργασία και στήριξη του Δήμου Μεγαρέων.  

Κατά την διάρκεια της 6ης συνάντησης η ομάδα μοιράστηκε συναισθήματα και σκέψεις από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα των (έξι) 6 συναντήσεων. Στο τέλος, αποφάσισε να επικοινωνήσει την εμπειρία της προς όλους τους γονείς της πόλης μέσα από μια επιστολή «ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ».

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

Μέγαρα, 22-01-2024

Αγαπητοί γονείς,

Στον απόηχο των συναντήσεων του προγράμματος «Ομάδες γονέων», που πραγματοποιήθηκε με την  αρωγή της «Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής Ψυχολογίας» και φιλοξενήθηκε από το Δήμο Μεγάρων θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από αυτά που κερδίσαμε.

Προσπαθήσαμε, με την καθοδήγηση του ψυχολόγου κ. Μανουρά και της Κοινωνικής Λειτουργού κας Λαύκα, να εκπαιδευτούμε στον τρόπο διαχείρισης των καθημερινών μας σχέσεων. Μέσα από βιωματική διαδικασία απαντήσαμε σε ενεργά ερωτήματα που απασχολούσαν το σύνολο της ομάδας, όσον αφορά στη λειτουργία των προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών μας σχέσεων.

Νιώσαμε αμοιβαία υποστήριξη και ανακαλύψαμε τη δύναμη της αναγνώρισης, της αποδοχής και της συνεργασίας για το καλό της ομάδας και του άμεσου αλλά και έμμεσου περιβάλλοντός μας.

Διαπιστώσαμε πόσο βοηθητικές ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν και πόσο χρήσιμα και άμεσα εφαρμόσιμα για όλους μας ήταν όσα συζητήσαμε.

Ελπίζουμε στην έναρξη νέου, διευρυμένου κύκλου συναντήσεων, προσδοκώντας τη συμμετοχή όσο γίνεται μεγαλύτερου πλήθους συμπολιτών μας.

en_GBEnglish