Ομιλία – συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Η «Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ψυχολογίας», η οποία τελεί από τη Διεύθυνση του κου Κούτα Γεώργιου, ΜΑ Ιατρικού Ψυχολόγου, κατόπιν προσκλήσεως που έλαβε από το 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων και στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, οργάνωσε ομιλία – συζήτηση με τους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ γυμνασίου με συντονίστρια την κ. Ψαρέλη Κυριακή, Ψυχολόγο του Κέντρου Ημέρας Παιδιών & Εφήβων του φορέα, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στην ειδικότητα “Ψυχική υγεία και Ψυχιατρική παιδιών και εφήβων” για θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας και της εφηβείας.

Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την έννοια της ψυχικής υγείας, τη δυνατότητα να απευθυνόμαστε για υποστήριξη και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Ακόμη αναφέρθηκαν οι φυσιολογικές αλλαγές της εφηβείας σε σωματικό, συναισθηματικό και συμπεριφορικό επίπεδο και η διαφοροποίηση της εφηβείας με την εκδήλωση ψυχοπαθολογίας.

Η “Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ψυχολογίας” φιλοδοξεί στην ενίσχυση των παιδιών μας – και όλων των πολιτών – με τα απαραίτητα εφόδια για να μπορούν να ζητούν υποστήριξη όταν την έχουν ανάγκη.

elGreek